Aug 12, 2014

Shanghai Pre-Wedding photos: White dress

4 comments:

 1. Moi! Löysin blogisi sattumalta. Hienoja kuvia, ja kiva nähdä toinenkin suomalainen nainen aasialaisen miehen kera! Itsekin olen kiinalaisen miehen kanssa. Asutteko nyt Suomessa vai Kiinassa, vai jossain muualla? Kirjoitit toisessa postauksessasi, että Suomessa ei ole korealaisia ravintoloita. Itse asiassa niitä on ainakin yksi, Helsingissä Mariankadulla. En muista nyt, onko toinenkin olemassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka, tosi kiva kun laitoit viestiä! Mistä päin Kiinaa miehesi on kotoisin ja oletteko käynyt siellä yhdessä? Aiotteko itse pysyä Suomessa?
   Me asumme yhä Suomessa, mutta ollaan kyllä haaveiltu Shanghaihin muttamisesta ainakin muutamaksi vuodeksi. Minun pitäisi ensin vaan saada työni ohella opinnäytetyö valmiiksi ja opiskella rutkasti lisää kiinan kieltä, jotta voisin saada kiinasta työpaikan haluamaltani alalta. Mieskin avasi viime kuussa ystävänsä kanssa ravintolan, joten ollaan vähintäänkin vielä vuoden-pari jumissa täällä :)
   Olen käynyt tuossa Mariankadun korealaisessa ravintolassa ehkä vuosi sitten, ja mieheni vaan totesi silloin ettei se maistunut 'oikealta' korealaiselta ruoalta, vähän kuin kiinalaisissakin ravintoloissa ruoka on maustettu länsimaalaiseen makuun sopivammaksi. Voi olla että tilasimme vaan vääränlaiset annokset.
   Postauksessani taisin myös tarkoittaa korealaista ravintolaa jonka pöytien keskelle on upotettu grilli, kuten muissa korealaisissa ravintoloissa olen nähnyt. Siellä tosin taidetaan tuoda erillinen sähkögrilli pöytään? Jostain uutisista luin että nuo pöytiin upotetut grillit olisivat Suomessa turvamääräysten vastaisia, joten se voi olla yksi syy miksi korealaisia ravintoloita ei Suomessa juuri ole.

   Delete
 2. Hei! Me asutaan itse asiassa "rapakon takana". Miekkoseni on Hongkongista, mutta kasvanut täällä, eli tavallaan kahden kulttuurin (pohjoisamerikkalaisen ja kiinalaisen/hongkongilaisen) kasvatti. Hän puhuu sujuvaa kantooninkiinaa, mutta olen huomannut että englanti on sille kuitenkin vahvempi kieli, ehkä juuri siksi että hän tuli tänne lapsena. Emme ole olleet yhdessä Hongkongissa, mutta Shanghaissa käväisin vuonna 2005 ennen kuin edes tunsimme toisiamme, ja se matka oli huima kokemus.

  Vai että ravintolan aukaisi miehesi, aika hienoa! Asutteko Helsingissä vai muualla, jos saan kysyä...? Korealainen barbecue on tosi hyvää! Täällä meillä päin on suuri joukko aasialaisia: kiinalaisia on kaupungissa varmaan jotain 300 000 ja lisäksi tietenkin muita kansalaisuuksia, ja koska täällä on niin paljon maahanmuuttajia, ravintoloissa myydään aasialaisista ruoista sitä aitoa versiota, mitä saa Aasiassakin. On täällä myös joitakin white people -paikkoja, joissa ruoka on maustettu ei-niin-aidosti, mutta me ei käydä niissä paikoissa. ;)

  Suomessa tosiaan on outoa, jos pöytägrillejä ei saa käyttää palomääräysten takia... Jotenkin vain täällä ja Aasiassa ravintolat eivät roihahda liekkeihin, vaikka tarjoiltaisiinkin sukiyakia, hotpotia tai korealaista barbecueta. ;) Kiinan-matkani jälkeen vasta tajusin, miten erilaista ruoka on Kiinassa vs. kiinalaisissa ravintoloissa joissa ruoka on maustettu "länsimaiseen makuun". Helsingissä Korkeavuorenkadulla on yksi harvoista ravintoloista, jotka tarjoavat sitä aitoa kiinalaista, mutta sen paikan hinnat ovat aika tyyriit, varmaan tyyriin sijainnin takia. Satuitko näkemään TV:stä sarjaa "Mitä Kiinassa syödään" ja "ulkosuomalaisena Kiinasa"? Molemmat hyvin mielenkiintoisia, ensimmäinen oli ruotsalainen, jälkimmäinen oli suomalainen ohjelma.

  Tää postaus menee aika ruokapainoitteiseksi, mutta menköön :) Itse olen huomannut, että korealaisissa rafloissa täällä on sekä upotettuja grillejä että pöytään kannettavia grillejä.

  Kiinan opiskelu on varmaan aika haastavaa, mutta varmasti palkitsevaa. Opiskelin kauan sitten mandariinikiinaa lyhyesti, ja mieheltä olen oppinut hieman kantooninkiinaa, pääosin ravintolasanastoa :) Nythän Kiinassa menee todella lujaa taloudellisesti, ja monet länsimaalaisetkin menevät Kiinaan toteuttamaan unelmiaan. Jos Kiinaan menette, todella hienoa ja varmasti mielenkiintoista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi vitsit, olisi kiva kuulla miten olet päätynyt Yhdysvaltoihin ja miten löysitte toisenne :)

   Juu asutaan Helsingissä, mutta en ole koskaan käynyt tuossa "aidossa" kiinalaisessa, ehkä pitäisi käydä testaamassa jonakin erityisenä päivänä.
   En ole varma olenko nähnyt juuri noita sarjoja, olen kyllä satunnaisesti jäänyt katsomaan kiinasta kertovia ohjelmia mutta katson aika harvoin TV:tä enkä oikein seuraa mitään sarjoja. Harmi ettei noita ei pysty katsomaan YLE Areenaltakaan enää:/

   Delete